Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Συμμετοχή του Σχολείου μας στην Ημερίδα EUROSCOLA


Το Σχολείο μας υποστηρίζοντας  σθεναρά την προώθηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τη συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα που προωθούν τη διαπολιτισμική επικοινωνία και θέτουν τη βάση για εποικοδομητικές συνεργασίες, έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα « EUROSCOLA 2014»
, το οποίο  δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συναντηθούν,  να γνωριστούν,  να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να εκφράσουν τις προσδοκίες για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση. 

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Συγκεκριμένα το Σχολείο εκπροσώπησε στην Ημερίδα 

«EUROSCOLA 2014»  στις  20/11/2014 στο Στρασβούργο, 

η μαθήτρια Φωτοπούλου Ελένη της  Β΄Λυκείου, η οποία διακρίθηκε καταλαμβάνοντας  τη δεύτερη θέση στο σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε  το Υπουργείο Παιδείας, με θέμα:

 «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος το Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στις μέρες μας».